Les 2.0


Als docent merk je het zelf zo'n beetje elke schooldag. Studenten zijn heel bedreven met sociale media en de meeste docenten voelen er helemaal niets voor. Twitter, Facebook, Pinterest en dergelijke kan ze echt gestolen worden. Het wordt afgedaan als onzin. Zouden juist docenten dit niet meer moeten omarmen?
 
Want iedereen weet het ondertussen, sociale media is er en zal zomaar niet meer verdwijnen. Met een beetje meer kennis van deze ontwikkelingen versterk je als docent de band met je studenten. Wat het werken en leren makkelijker en leuker maakt.
 
Bovendien is sociale media geschikt voor kennisoverdracht. Zo kunnen studenten tijdens stage bijzondere gebeurtenissen delen met medestudenten en docenten. Je zou dit de invulling van de competentie 'expertise delen' kunnen noemen.
 
Natuurlijk kan de docent ook buiten de school communiceren met zijn studenten. Met een speciaal voor leerlingen ingericht account kunnen leerlingen vragen stellen, feliciteert hij ze met hun verjaardag en delen ze foto's. Zo weet hij veel beter dan andere docenten wat er onder de studenten leeft.
 
Via Skype of als de elektronische leeromgeving deze mogelijkheid heeft kan er ook contact met studenten worden gelegd.Bijvoorbeeld voor het houden van een “spreekuur” om vragen over schoolwerk e.d. te beantwoorden of het houden van een SLB-gesprek (SLB = studieloopbaan).
 
Er liggen dus kansen voor docenten om nu de stap te maken. 

Gebruik les 2.0!

Copyright © 2021 NipiusWeb.nl / FloorNipius.nl, gemaakt door Floor Nipius

United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.