NLCS in onderwijs


Als docent vind ik dat het nu het moment is om studenten op te leiden met de NLCS-methode van tekenen in CAD. NLCS staat voor “Nederlandse CAD Standaard” van de GWW-sector (GWW = Grond-, Weg- en Waterbouw). Ik mocht zelf op cursus en toen brak het moment van implementatie aan.

In het verleden is menig poging om tot een CAD-standaard te komen mislukt. Met de NLCS is het gelukt! Waarom? In de eerste plaats omdat de noodzaak de laatste jaren alleen maar is gegroeid. Overheidsopdrachtgevers besteden steeds meer werk uit, ook ontwerp- en tekenwerk. Voor hen is het essentieel dat tekenwerk van verschillende opdrachtnemers er hetzelfde uitziet en op dezelfde wijze is opgebouwd. Voor de opdrachtnemers is het belangrijk dat alle opdrachtgevers dezelfde eisen stellen aan het tekenwerk en dat niet voor iedere opdrachtgever andere tekenafspraken gelden. Er is een breed draagvlak voor de standaard bij zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers.

Het is natuurlijk geweldig als studenten tijdens een stage meteen vertrouwd zijn met de tekensystematiek van het bedrijf. Mijn studenten lopen zowel stage bij de opdrachtgevers als opdrachtnemers. Er zijn verschillende bedrijven die de NLCS omarmd hebben en het aantal breidt zich verder uit.
De studenten pakken het tekenen met NLCS snel op, want ze ervaren het als een logische tekenwijze. De studenten zijn er klaar voor!

Meer informatie: www.nlcs-gww.nl

Copyright © 2021 NipiusWeb.nl / FloorNipius.nl, gemaakt door Floor Nipius

United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.