Computervaardigheden


Als docent zie je het elke dag. Iedere leerling weet feilloos de weg op Facebook, maar er valt nog veel te winnen als het om praktische computervaardigheden gaat die komen kijken bij het maken van opdrachten, het verwerken van eenvoudig cijfermateriaal in een rekenprogramma, het verzorgen van een presentatie en het beheren van bestanden op de pc.

In de dagelijkse onderwijssituatie van nu is er dikwijls geen tijd om op een gestructureerde wijze elementaire computervaardigheden bij te brengen, dingen voor te doen en de voortgang van het leerproces te controleren. Met de methode die ik nu als docent gebruik kunnen studenten op hun eigen niveau inhaken via eenvoudige diagnostische toetsen en in hun eigen tempo de online lessen doorlopen of ingewikkeldere zaken in het bijbehorende boek er nog eens op na slaan. Het leerproces wordt met een eindtoets afgesloten. De methode is geschikt om te ontsluiten in een elektronische leeromgeving, maar dat is niet noodzakelijk.

Ik gebruik de methode binnen Natschool. Op de gebruikersdag van Natschool demonstreerde ik al mijn ervaring met de implementatie van de methode en deelde deze in een aantal “best practices”. Van harte aanbevolen!

Meer informatie: www.cd-id.nl

Copyright © 2021 NipiusWeb.nl / FloorNipius.nl, gemaakt door Floor Nipius

United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.